Що найпростіше можна приготувати, чекаючи гостей або й просто бажаючи попити ввечері чаю? Звісно ж яблучний пиріг =)
Необхідні компоненти: - яблука (куди ж без них) - 4 шт. (бажано кислі або солодкі, можна ще груші взяти) - яйця - 4 шт. - цукор - 1 ст. - борошно - 1 ст. - сметана - 2 ст. л. - ванілін або кориця (або і те і інше) - 1 ч. л. - розрихлювач (або сода з оцтом) - 1 ч. л. - сіль - 1 дрібка
Збиваємо білки яєць з цукром до повного розчинення. Додаємо сметану, ванілін та розрихлювач, збиваємо далі. Потім засипаємо просіяне борошно, сіль, додаємо жовтки яєць. Перемішуємо отримане тісто до однорідного вигляду. Отриману масу змішуємо з нарізаними тонкими скибками яблуками.
Сковорідку чи форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою або борошном. Заливаємо в неї тісто, посипаємо корицею і ставимо в духовку (180-200 C) орієнтовно на 40 хвилин. Час може бути довшим, тому потрібно перевіряти сірником чи тісто не прилипає.