Printer Friendly

Яблучний пиріг (шарлотка)


by Anatol

Що найпростіше можна приготувати, чекаючи гостей або й просто бажаючи попити ввечері чаю? Звісно ж яблучний пиріг =)

яблучна шарлоткаНеобхідні компоненти:
- яблука (куди ж без них)
- 4 шт. (бажано кислі або солодкі, можна ще груші взяти)
- яйця - 4 шт.
- цукор - 1 ст.
- борошно - 1 ст.
- сметана - 2 ст. л.
- ванілін або кориця (або і те і інше) - 1 ч. л.
- розрихлювач (або сода з оцтом) - 1 ч. л.
- сіль - 1 дрібка


Збиваємо білки яєць з цукром до повного розчинення. Додаємо сметану, ванілін та розрихлювач, збиваємо далі. Потім засипаємо просіяне борошно, сіль, додаємо жовтки яєць. Перемішуємо отримане тісто до однорідного вигляду. Отриману масу змішуємо з нарізаними тонкими скибками яблуками.

Сковорідку чи форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою або борошном. Заливаємо в неї тісто, посипаємо корицею і ставимо в духовку (180-200 C) орієнтовно на 40 хвилин. Час може бути довшим, тому потрібно перевіряти сірником чи тісто не прилипає.





 

Дружні сайти

http://molodaprosvita.org.ua

http://mvarta.org.ua

http://prosvitjanyn.org.ua

http://fuse-box.com.ua



Follow me in...

Follow me in Twitter Follow me in Facebook


RSS Feeds

rss2.0


Powered by