Printer Friendly

Яблучний пиріг (шарлотка)


by Anatol

Що найпростіше можна приготувати, чекаючи гостей або й просто бажаючи попити ввечері чаю? Звісно ж яблучний пиріг =)

яблучна шарлоткаНеобхідні компоненти:
- яблука (куди ж без них)
- 4 шт. (бажано кислі або солодкі, можна ще груші взяти)
- яйця - 4 шт.
- цукор - 1 ст.
- борошно - 1 ст.
- сметана - 2 ст. л.
- ванілін або кориця (або і те і інше) - 1 ч. л.
- розрихлювач (або сода з оцтом) - 1 ч. л.
- сіль - 1 дрібка


Збиваємо білки яєць з цукром до повного розчинення. Додаємо сметану, ванілін та розрихлювач, збиваємо далі. Потім засипаємо просіяне борошно, сіль, додаємо жовтки яєць. Перемішуємо отримане тісто до однорідного вигляду. Отриману масу змішуємо з нарізаними тонкими скибками яблуками.

Сковорідку чи форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою або борошном. Заливаємо в неї тісто, посипаємо корицею і ставимо в духовку (180-200 C) орієнтовно на 40 хвилин. Час може бути довшим, тому потрібно перевіряти сірником чи тісто не прилипає.





 

Дружні сайти

 

 

 

 



Follow me in...

Follow me in Twitter Follow me in Facebook


RSS Feeds

rss2.0


Powered by