Суботні забави біля плити або що робити з полуницями
В понеділок був у друга на дачі і отримав у подарунок літри зо 2 полуниць. До полуниць на відміну від кислих яблук я ставлюся байдуже, тому й пролежали вони в холодильнику до сьогодні. Серед тижня особливо не поготуєш - треба і на роботі працювати, та й реконструкція сайтів триває...Сьогодні ж виділив трохи часу серед інших хатніх справ - помив полуниці, сходив на базар, поки вони трохи підсохнуть, затарився продуктами на тиждень.
Вибір між оладками та пирогом впав на пиріг.
Тісто замішуємо за рецептом як для яблучної шарлотки. Але якщо хочете, щоб пиріг не був мокрим і не розвалювався, то потрібно додати ще чайну ложку крохмалю разом з мукою. Ця поправка стосується полуниць, вишень, черешень, чорниць, ожини і навіть дуже сочних яблук.
Відмінність від яблучного пирога ще й у тому, що яблука перемішуються в тісті або викладаються на деку і заливаються тістом, а ягоди навпаки потрібно втоплювати у вилитому на деку тісті. В процесі підіймання ягоди всеодно частково опустяться донизу, а от спливти точно не зможуть.
Пиріг ставив у вже нагріту до 200 градусів духовку. І потім трохи зменшив температуру.
Результат вийшов чудовий і на вигляд, і на смак, і кориця запаху додала. Дуже файно смакує зі сметаною
{RELATED}